Επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη απέστειλε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, μετά την ενημέρωση από την ΑΑΔΕ για την επικείμενη κατάργηση των υλοποιημένων (έγχαρτων) ενσήμων του ΤΑΧΔΙΚ και την αντικατάστασή τους από ηλεκτρονικό ένσημο (αποϋλοποιημένο).

Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει σοβαρές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και θα επισωρεύσει ταλαιπωρία στην καθημερινή άσκηση επαγγέλματος του δικηγόρου καθώς επίσης και στις συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών με δικαστικές και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ θα επιφέρει και δυσμενείς οικολογικές επιπτώσεις με την τεράστια κατανάλωση χαρτιού λόγω της αναγκαίας εκτύπωσης των αποϋλοποιημένων ενσήμων.

Με την επιστολή επιδιώκεται η άμεση συνάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού με το Προεδρείο της Ολομέλειας για την από κοινού αντιμετώπιση του ζητήματος και την αποφυγή της ταλαιπωρίας των συναδέλφων.

Σημειώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων, και μέχρι την αντιμετώπιση του ζητήματος από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Πολιτείας, έχει αναπτυχθεί στο portal.olomeleia.gr ειδική εφαρμογή για την έκδοση και πληρωμή ενσήμων (ΤΑΧΔΙΚ Κατάθεσης, Αντιγράφων κ.λπ.). Για την πρόσβαση στην εφαρμογή οι συνάδελφοι πρέπει να επιλέξουν κατά σειρά «Προεισπράξεις» και «Ένσημα».

Επισυνάπτεται η επιστολή

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 22.1.2020
Αρ.πρωτ.:

Προς: Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,

Σε συνέχεια της γόνιμης και παραγωγικής προφορικής επικοινωνίας μας και με αφορμή έγγραφο το οποίο μας απεστάλη από την ΑΑΔΕ για την επικείμενη κατάργηση των υλοποιημένων (έγχαρτων) ενσήμων του ΤΑΧΔΙΚ και την αντικατάσταση τους από ηλεκτρονικό ένσημο (αποϋλοποιημένο), εξέλιξη η οποία θα προκαλέσει σοβαρές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και θα επισωρεύσει ταλαιπωρία στην καθημερινή άσκηση επαγγέλματος του δικηγόρου καθώς επίσης και στις συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών με δικαστικές και δημόσιες υπηρεσίες, αλλά θα επιφέρει και δυσμενείς οικολογικές επιπτώσεις με την τεράστια κατανάλωση χαρτιού λόγω της αναγκαίας εκτύπωσης των απουλοποιημένων ενσήμων, θεωρούμε ότι πρέπει να βρεθούν από κοινού τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε για την κατά το δυνατόν συντομότερη συνάντησης σας με το Προεδρείο της Ολομέλειας για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κ. Βερβεσός

 

Πηγή: taxheaven.gr